

IBS-venlig Vegansk Svampesuppe med Østershatte
4 portioner | ca. 30-35 min
Ingredienser:
- 300 g østershatte, trevlet med fingrene
- 2 spsk vegansk smør (eller olivenolie)
- 2 spsk olivenolie til gryden
- 3 gulerødder, i små tern
- 2 stilke bladselleri (kan undlades hvis du ikke tåler det – brug evt. ekstra pastinak)
- 150 g pastinak eller persillerod, i små tern
- 1 lille porre (kun det grønne), finthakket
- 1 tsk tørret timian
- ½ tsk rosmarin
- 1 tsk gurkemeje
- 1 liter FODMAP-venlig grøntsagsbouillon (fx fra Pukka eller hjemmelavet)
- Salt og peber
- Frisk persille
- Evt. 100 g glutenfri suppehorn eller risnudler
Sådan gør du:
- Steg svampene
Riv østershattene i trevler. Steg dem på en tør pande til de smider væske og bliver let sprøde. Tilsæt vegansk smør og lidt salt. Steg videre 3-5 min og stil til side. - Sautér grøntsagerne (uden løg/hvidløg)
I en stor gryde: varm olivenolie op. Tilsæt gulerødder, pastinak og porretoppen. Steg ved middel varme i 5-6 min til de begynder at blive bløde. - Tilsæt krydderier og væde
Kom timian, rosmarin og gurkemeje i gryden. Rør rundt. Tilsæt bouillon og bring det i kog. Lad suppen simre i 15 min. - Kom svampene i
Tilsæt de stegte svampe. Hvis du vil have nudler i, kom dem i og lad dem koge med de sidste 5-10 minutter. - Smag til og servér
Smag til med salt og peber. Pynt med frisk persille og servér med et stykke glutenfrit brød eller kiks ved siden af.
🧡 IBS-venlige tips:
- Brug porre (kun den grønne del) i stedet for løg – det giver smag uden at trigge symptomer.
- Vælg FODMAP-certificeret bouillon eller lav en mild grøntsagsbouillon selv.
- Undgå hvidløg og løg – evt. kan du give ekstra smag med lidt infuseret hvidløgsolie, som er FODMAP-venlig (hvis det tåles).
Add a comment