Image Image

IBS-venlig Vegansk Svampesuppe med Østershatte

4 portioner | ca. 30-35 min

Ingredienser:

  • 300 g østershatte, trevlet med fingrene
  • 2 spsk vegansk smør (eller olivenolie)
  • 2 spsk olivenolie til gryden
  • 3 gulerødder, i små tern
  • 2 stilke bladselleri (kan undlades hvis du ikke tåler det – brug evt. ekstra pastinak)
  • 150 g pastinak eller persillerod, i små tern
  • 1 lille porre (kun det grønne), finthakket
  • 1 tsk tørret timian
  • ½ tsk rosmarin
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 liter FODMAP-venlig grøntsagsbouillon (fx fra Pukka eller hjemmelavet)
  • Salt og peber
  • Frisk persille
  • Evt. 100 g glutenfri suppehorn eller risnudler

Sådan gør du:

  1. Steg svampene
     Riv østershattene i trevler. Steg dem på en tør pande til de smider væske og bliver let sprøde. Tilsæt vegansk smør og lidt salt. Steg videre 3-5 min og stil til side.
  2. Sautér grøntsagerne (uden løg/hvidløg)
     I en stor gryde: varm olivenolie op. Tilsæt gulerødder, pastinak og porretoppen. Steg ved middel varme i 5-6 min til de begynder at blive bløde.
  3. Tilsæt krydderier og væde
     Kom timian, rosmarin og gurkemeje i gryden. Rør rundt. Tilsæt bouillon og bring det i kog. Lad suppen simre i 15 min.
  4. Kom svampene i
     Tilsæt de stegte svampe. Hvis du vil have nudler i, kom dem i og lad dem koge med de sidste 5-10 minutter.
  5. Smag til og servér
     Smag til med salt og peber. Pynt med frisk persille og servér med et stykke glutenfrit brød eller kiks ved siden af.

🧡 IBS-venlige tips:

  • Brug porre (kun den grønne del) i stedet for løg – det giver smag uden at trigge symptomer.
  • Vælg FODMAP-certificeret bouillon eller lav en mild grøntsagsbouillon selv.
  • Undgå hvidløg og løg – evt. kan du give ekstra smag med lidt infuseret hvidløgsolie, som er FODMAP-venlig (hvis det tåles).

Add a comment